Vasectomie
Sterilisatie man - nabij Hattem

Een sterilisatie (ook wel 'vasectomie' genoemd) laten uitvoeren nabij Hattem? Onze praktijk is gevestigd in Heerde, op slechts een korte afstand rijden vanaf Hattem. Via onze website kunt u ons contactformulier invullen voor het inplannen van een intake voor een sterilisatie nabij Hattem. Ook kan het zijn dat u een doorverwijzing heeft gekregen van uw huisarts. Een sterilisatie van de man is een kleine operatie. Hierbij worden de zaadleiders doorgesneden en korter gemaakt. Hierna worden ze dichtgemaakt. De zaadcellen kunnen dan niet meer uit de penis komen. Bij het klaarkomen komt alleen het vocht vrij, zonder zaadcellen. Hierdoor kunt u een vrouw niet meer zwanger maken.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid: Circa 20.000 mannen kiezen jaarlijks voor een sterilisatie. Het is een definitieve vorm van anticonceptie en in principe dus onomkeerbaar. De sterilisatie wordt ook vasectomie genoemd. Een sterilisatie nabij Hattem laten uitvoeren? Neem contact met ons op!

Sterilisatie-{Stad}

Voorbereiding sterilisatie nabij Hattem

Als u medicijnen gebruikt om het bloed dunner te maken, bespreek dit dan met uw arts. Uw arts vertelt u of u voor een korte tijd moet stoppen met de medicijnen of gewoon door kunt gaan.

Paracetamol mag u gewoon gebruiken.

Als u vroeger (als kind) al eens geopereerd bent in uw balzak, vertel dit dan aan uw arts. Een sterilisatie in onze praktijk nabij Hattem kan dan moeilijker zijn.

Scheer voor de operatie uw balzak en het gebied rond de balzak en penis. Uw arts vertelt u hoe u dit het beste kunt doen.

Nazorg sterilisatie Hattem

Direct na de operatie moet u een strakke onderbroek aantrekken. In de onderbroek worden wat wondgazen gelegd. De strakke onderbroek drukt uw ballen tegen uw onderbuik. Daardoor staat er minder spanning op de zaadleiders. Dit maakt de kans op een bloeding of zwelling kleiner.

Zorg ervoor dat iemand u na de ingreep naar huis brengt. U mag zelf niet rijden.

De verdoving is na 2 tot 3 uur uitgewerkt. De eerste paar dagen kan de balzak nog gevoelig en wat dikker zijn. Dan is het prettig om een strakke onderbroek te blijven dragen. Ook kan de huid van uw balzak rond de wondjes wat blauw zien. Bij pijn kunt u paracetamol nemen.

Doe het de eerste dagen rustig aan om bloeding en zwelling te voorkomen. Het is verstandig om 1 of 2 dagen vrij te nemen. Daarna kunt u uw gewone werk weer doen. U mag geen zwaar lichamelijk werk doen, sporten of fietsen in de eerste 2 weken na de operatie.

De eerste 5 dagen na de operatie kunt u beter niet vrijen of masturberen. Soms kunnen bloedvaatjes in het wondgebied hierdoor weer open gaan.

De wondjes mogen de eerste 2 dagen niet nat worden. Daarna mag u weer douchen.

De huid van uw balzak is meestal gehecht met oplosbare hechtingen. Het kan soms wel een week duren voor de hechtingen ‘oplossen’. Het kan zijn dat u een bobbeltje van een paar millimeter blijft voelen op de plek waar de zaadleider is gehecht. Dit is normaal littekenweefsel.

Spermaonderzoek en vruchtbaarheid: Na de vasectomie bent u nog niet direct onvruchtbaar. Anticonceptie moet gebruikt blijven worden totdat het sperma (na 3 maanden en 25 zaadlozingen) gecontroleerd is. Na de ingreep, krijgt u het aanvraagformulier mee voor het spermaonderzoek. U dient zelf contact op te nemen met ons voor de uitslag.

Sterilisatie man Hattem - kosten

Een sterilisatie valt niet binnen het basispakket van de zorgverzekering. Daarom zal u de behandeling dus in principe zelf moeten betalen. Dit geldt zowel als u de sterilisatie in onze kliniek nabij Hattem als wanneer u de ingreep in een ziekenhuis laat uitvoeren. Tijdens uw bezoek betaalt u het bedrag bij de receptie. U krijgt ook meteen uw factuur.

Kosten sterilisatie man - Hattem

De sterilisatie kost €375,- exclusief het spermaonderzoek. Het spermaonderzoek wordt in een nabijgelegen ziekenhuis gedaan. De kosten hiervan kunnen variëren per ziekenhuis, maar liggen gemiddeld rond de €50,-. Deze kosten worden verrekend vanuit uw eigen risico.

Vergoeding van uw zorgverzekeraar

In sommige aanvullende verzekeringen is een sterilisatie wel opgenomen. We adviseren u om te overleggen met uw zorgverzekeraar voor u onze kliniek bezoekt. Check bij uw verzekering de volgende: welk bedrag vergoedt wordt, heeft uw een verwijzing nodig van uw huisarts of er specifieke voorwaarden zijn die de declaratie verhinderen of beïnvloeden.
Uw declareert altijd zelf bij uw zorgverzekeraar. Ook als uw aanvullende zorgverzekering de sterilisatie vergoedt, betaalt u eerst zelf het gehele bedrag tijdens uw bezoek. U kunt uw factuur gebruiken voor het declareren bij de zorgverzekeraar.
Als u binnen 48 uur voorafgaand aan de ingreep uw afspraak afzegt of niet komt opdagen op uw afspraak, zijn wij genoodzaakt om €100,- in rekening te brengen om onze onkosten te dekken
KORTE WACHTTIJDEN

Buiten kantoortijden

LAGE KOSTEN

Zorg voor een eerlijke prijs

SPECIALISTEN

Alleen erkende specialisten

ZORG DICHTBIJ

Een vertrouwelijke omgeving

KORTE WACHTTIJDEN

Buiten kantoortijden

LAGE KOSTEN

Zorg voor een eerlijke prijs

SPECIALISTEN

Alleen erkende specialisten

ZORG DICHTBIJ

Een vertrouwelijke omgeving

Neem contact met ons op

Vul onderstaand contactformulier in voor vragen of als u een afspraak wilt maken. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.